Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Poslovna skrivnosti v postopkih javnega naročanja

13.5.2019, , Vir: Verlag DashöferČas branja: 7 minut

14.13 Poslovna skrivnosti v postopkih javnega naročanja

mag. Boštjan J. Turk

Ko govorimo o poslovni skrivnosti pri postopkih javnega naročanja, moramo imeti pred očmi predvsem dejstvo, da je Državni zbor RS 26. marca letos sprejel Zakon o poslovni skrivnosti (ZPosS), ki glede vprašanj, povezanih s poslovno skrivnostjo predstavlja lex specialis (specialni zakon) v odnosu do vseh drugih zakonov, ki urejajo poslovno skrivnost.

To je pomembno tudi za postopke javnega naročanja, ki se glede vprašanj, povezanih s poslovnimi skrivnostmi sklicuje na Zakon o gospodarskih družbah (ZGD-1), ta pa (zdaj) za poslovno skrivnost šteje informacije, ki izpolnjujejo zahteve za poslovno skrivnost v skladu z Zakonom o poslovni skrivnosti.

Poenostavljeno povedano to pomeni, da morajo udeleženci v postopkih javnega naročanja, ko se srečajo s poslovno skrivnostjo, ravnati v skladu z zahtevami Zakona o poslovni skrivnosti.

Eno temeljnih načel postopkov javnega naročanja je sicer načelo transparentnosti, v skladu s katerim mora biti ponudnik izbran na pregleden način in po predpisanem postopku (načelo preglednosti). Postopki javnega naročanja so – kot nenazadnje pove že ime – javni postopki, kar se zagotavlja z brezplačnimi objavami glede javnih naročil na portalu javnih

 
 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih